• Dansk
 • Svenska
 • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Turistbusser i Cuba forbinder alle de populære rejsemål

For dem, der selv rejser rundt i Cuba uden at det skal koste en formue, er turistbusser en god og billig måde at rejse i landet. 

Vi benytter oftest Viazul, som er et busselskab med lidt mere komfort end andre lokale busser i Cuba.

Busserne har aircondition, der ofte er lige lovlig effektive, så det anbefales at tage en trøje med op i bussen. 
Ombord på busserne er der ofte mulighed for at købe sodavand, øl eller vand. Busserne har ikke altid toilet, men de stopper undervejs på længere ture. 

Der er flere afgange om dagen imellem de større byer og vi planlægger naturligvis rejsen, så I får mest muligt ud af rejsen. 


Privat chauffør - Kom helt tæt på det autentiske Cuba

I Cuba er rejser med privat chauffør en fantastisk måde at opleve landet på. 

På de fleste rejser til Cuba vælger vores gæster at bo flere steder, og ønsker man en oplevelse lidt udover det sædvanlige, så giver en rundrejse med privat chauffør nogle helt særlige oplevelser.

Nogle stræk kan være lange, og benytter man de klassiske turistbusser, så bliver man kørt fra A til B. Det er naturligvis praktisk, men har man lyst til at stoppe ved noget eller køre en lille omvej for at se noget af det, man ikke oplever normalt, så er en rejse med privat chauffør det helt rigtige.

En privatchauffør giver yderligere mulighed for at lære mere om det cubanske liv. Vi benytter dygtige cubanere, som livligt kan fortælle om de kulturelle forskelle og give jer indsigt i det cubanske liv.

I kan vælge at kombinere de fleste af vores rejser til Cuba med alt fra et par dage med privatchauffør til under hele opholdet. Det er helt op til jer.

Vi sammensætter jeres rejse til Cuba med overnatninger og transport med privat chauffør efter jeres ønsker. 


Billeje i Cuba

Cuba er et perfekt land at rejse i på egen hånd. Landet er blandt de sikreste i Caribien, og der er et fint vejnet, som gør det let at komme rundt på øen i bil imellem de større byer. Skal man helt ud på landet, er det ofte ikke de bedste veje.

En mere og mere populær måde at rejse rundt på øen er i lejet bil. Det er en fleksibel rejsemåde, og man har mulighed for at opleve steder, der ikke kan nås med offentlige transportmidler.

Værd at vide om billeje i Cuba

 • Der er et begrænset antal lejebiler i Cuba, så det er en god idé at bestille i rigtig god tid. 
 • Har man lejet en bil, skal man for så vidt muligt undgå at køre om aftenen, da vejene er mørke og cyklister, gående og heste er at finde i alle retninger på vejene.
 • Skiltningen kan være sparsom mange steder, men cubanerne er generelt flinke til at hjælpe.
 • For at køre bil i Cuba skal man være fyldt 25 år og være i besiddelse af gyldigt kørekort samt kreditkort.

Hvad er inkluderet i billejen? 

 • Ubegrænset kilometer

Når man lejer bil i Cuba, er der som udgangspunkt ikke inkluderet noget i lejen udover fri kilometer. 

Hvad er typisk ikke inkluderet?

Det er lovpligtigt at tegne en kaskoforsikring ved afhentningen, som koster fra 25 CUC om dagen - mere ved større biler. Denne giver en selvrisiko på 0,- kr. og dækker også ved personskader.

 • Fuld tank af benzin ved afhentningen af bilen. Denne takseres efter liter-taksten på dagen.
 • Afhentningsafgift hvis afhentning i lufthavn.
 • Ekstra chauffører.
 • Forsikring.

Det er som udgangspunkt ikke muligt at tilkøbe en forsikring på stedet, som dækker skader på dæk, vinduer mv. Dette skal tegnes hjemmefra igennem eget forsikringsselskab. 

Bemærk at der kan være en ansvarsfraskrivelse af tyveri af lydudstyr og dæk i Cuba, og her må vi igen henvise til eget forsikringsselskab. 


Taxi og Coco

I byerne er der gode muligheder for at blive transporteret rundt i taxi. I Havana og andre store byer er der flere taxi-firmaer, som enten kører efter taxameter eller på aftalt pris. Sørg altid for at aftale prisen inden I kører. 

De små "cocoer" (kokosnødder) er også et godt alternativ og yderst rimelige. Det er Cubas svar på østens tuc-tuc'er.

bubble