• Dansk
  • Svenska
  • Norsk
Skandinaviens
Cuba Specialist

Privatdatapolitik hos Cuba Rejser/Svane Rejser

Følgende gælder for Svane Rejser ApS med dertil hørende brands:

Svane Rejser, Svane Reiser, Cuba Resor, Single Rejser

Svanerejser.dk
caribienrejser.dk
cuba-reiser.no
cubarejser.dk
kuba-resor.se
Cuba-resor.se
peru-rejser.dk
single-rejse.dk
spanienrejser.dk
Svane-reiser.no
sydafrika-rejser.dk
thailandspecialisten.dk

Herefter omtalt som ”Svane Rejser”, ”vi” eller ”vores”.

Hvem er ansvarlig for dine oplysninger?

Ansvarlig for behandling af dine personlige oplysninger:
Svane Rejser

Bagsværd Torv 8
2880 Bagsværd
CVR. Nr. 10280990

Telefon 3535 5345
svanerejser@svanerejser.dk

Personlige data

Svane Rejser håndterer alle personlige data i overensstemmelse med persondataloven (GDPR) og EU-forordningen (med virkning d. 25. maj 2018).

Hos Svane Rejser respekterer vi gæster på vores hjemmeside og vores kunders privatliv. Det er vigtigt for os, at du kan føle dig tryg, når du klikker på vores hjemmeside. Vi vil her forsøge at tydeliggøre hvordan, hvorfor og hvilke oplysninger, vi indsamler, når du besøger vores hjemmeside og/eller køber en rejse hos Svane Rejser.

Dataansvarlig

Svane Rejser er ansvarlig for databehandling af dine personoplysninger på denne hjemmeside og alle de andre hjemmesider, der ejes og drives af Svane Rejser. Vi benytter os af eksterne it-samarbejdspartnere, der yder support og sikkerhed ift vores indsamlede og producerede data. Vi bruger kun eksterne it-samarbejdspartnere, der overholder de gældende regler og love på området.

Hvad er personoplysninger?

Personoplysninger er den type informationer, som direkte eller indirekte kan henvise til dig. Det er f.eks. dit navn, personnummer, adresse, mailadresse og dine telefonnumre på både fastnet-telefon og mobiltelefon. Det gælder også dine rejseoplysninger, som f.eks. dit bookingnummer, billetnummer, pasnummer - altsammen data, som bliver sendt krypteret via vores hjemmeside - og til sidst fx dit IP-nummer (IP - Internet Protokol - er helt løst oversat din computers "telefonnummer").

Hvordan indsamler vi dine personoplysninger?

Vi indsamler dine oplysninger på forskellige måder men altid direkte fra dig. Når du bestiller din rejse på telefonen, optager vi en gang imellem samtalen. Samtidig beder vi om:

  • Fulde navn (som det fremgår af dit pas)
  • Adresse
  • Fødselsdato
  • Mailadresse
  • Telefonnummer
  • Forsikringsoplysninger (dvs om du er forsikret i henhold til den rejse, du bestiller)
  • Eventuelle allergier eller lign. (det er frivilligt at oplyse, og vi beder om dit samtykke)
  • Om du tager livsvigtig medicin (frivilligt at oplyse, men det kan være godt for eventuel rejseleder at vide noget om, vi vil bede om dit samtykke)Når du bestiller din rejse på vores hjemmeside beder vi synligt om;
  • Fulde navn (som det fremgår af dit pas)
  • Adresse
  • Fødselsdato
  • Mailadresse
  • Telefonnummer

Ikke synligt bliver din IP-adresse også oplyst. Blandt andet når du accepterer cookies, og når du modtager vores nyhedsbrev.

Vi bruger IP-adressen til at køre forskellige statistikker. For eksempel vil vi nogle gange gerne vide hvilke profiler, der er mest interesseret i vores produkt, når vi fx udsender nyhedsbreve og gode tilbud. Når du rejser med Svane Rejser, indsamler vi også oplysninger om din rejse, f.eks. bookingnummer, billetnumre, rejsens destination, hvornår og hvor længe du skal rejse samt oplysninger om andre ydelser, der indgår i din rejse, og som er nødvendige for os at kende til, så vi kan yde den bedst mulige service.
Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi via dit IP-nummer oplysninger om, hvordan du klikker rundt på vores hjemmeside. I den forbindelse er det kun muligt for os at identificere IP-nummeret, ikke personen bag. Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dit navn og din mailadresse. Det er nødvendigt for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Omfatter din rejse/din bestilling børn, vil vi indsamle de samme oplysninger for at kunne fuldføre rejsen.

Samtykke 

Når du henvender dig via vores hjemmeside, skal du sætte ”flueben” i en boks, der giver samtykke til, at vi må dele dine oplysninger med vores agenter og underleverandører, for at kunne give dig det bedst mulige tilbud. Giver du ikke dette samtykke, har vi ikke mulighed for at lave et tilbud til dig. Sker din henvendelse til os via telefonen, sender vi dig en mail, som du skal returnere som dit samtykke.

Oplysninger givet af en anden end dig

Ved bestilling og generel kontakt med Svane Rejser, vil de oplysninger, du giver om dine medrejsende blive registreret på lige fod med dine egne oplysninger. Vi forventer, at du har fået lov til at videregive oplysningerne som led i bestillingen af rejsen. På samme vis forventer vi, at du som medrejsende på en rejse booket hos Svane Rejser har accepteret, at de nødvendige oplysninger er blevet videregivet til os.

For at kunne afvikle din rejse

For at kunne yde og levere den bedste rejse, deler vi dine personoplysninger med de underleverandører, der er nødvendige for din rejse. Det kan være i EU/EØS eller udenfor, hvis din rejse går til en anden destination. Personoplysninger skal blandt andet bruges til bestilling af hotel, flybillet, billeje og andet der har at gøre med afviklingen af din rejse.

Visum

Svane Rejser er officiel udsteder af cubanske visa. Når du søger om visum til Cuba, beder vi om en kopi af billedsiden af dit pas. På den side fremgår bl.a. dit pasnummer, cpr-nummer (ikke nødvendigt) og informationer om dine navne. Kopien af dit pas uploades via en sikker forbindelse (krypteret forbindelse) på Svane Rejsers hjemmeside under knappen ”Bestil visum”.

Efterfølgende bliver kopien brugt, når vi udsteder visum og slettet tre måneder efter, at visum er bestilt - eller hvis du rejser med Svane Rejser - seks måneder efter hjemkomst.

Lagring af personoplysninger

Svane Rejser behandler selvfølgelig dine personoplysninger i henhold til loven. Der kan være tidspunkter, hvor vi, hvis du tilbagekalder dit samtykke til at vi må lagre dine personoplysninger, kun er i stand til slette de oplysninger, der ligger hos Svane Rejser. Der kan efterfølgende ligge oplysninger ved underleverandører, som er givet videre for at kunne afvikle din rejse.
Skulle du ønske at få dine oplysninger slettet, inden din afrejse er afholdt, kan Svane Rejser ikke garantere, at det er muligt at afholde din rejse.

Som udgangspunkt lagrer vi dine oplysninger for at kunne afvikle din rejse. Efter din hjemkomst beholder vi de oplysninger, der fremgår af din faktura i minimum 5 år, som bogføringsloven påbyder os. Vi beholder oplysningerne om din specifikke rejse inklusiv korrespondance i minimum 12 måneder for det tilfælde, at det skulle blive nødvendigt at undersøge begivenhederne på din rejse efter hjemkomsten.

Hvad bruger vi dine personlige oplysninger til?

Svane Rejser bruger dine oplysninger for at kunne afvikle din rejse og til at kunne yde dig den bedst mulige service. Vi sender dig tilbud, bekræftelser, fakturaer og anden korrespondance på den mailadresse, du har oplyst. Vi ringer og sender dig eventuelt SMS på det telefonnummer, du har oplyst. Det er alt sammen nyttig information for at du kan afvikle din rejse optimalt. Har du tilmeldt dig vores nyhedsbrev, sender vi dig dette på den mailadresse, du har oplyst os.

I henhold til loven

Dine oplysninger bliver behandlet og gemt i henhold til lovgivning på området, og så længe det er nødvendigt for at kunne yde den bedst mulige service generelt.

Hvor længe gemmer vi dine oplysninger?

Som udgangspunkt gemmer vi dine rejseoplysninger og fakturaoplysninger i minimum 5 år fra fakturadatoen. Har du kun fået tilsendt et tilbud, men ikke købt rejsen, vil dine oplysninger blive gemt i 1 år.

Udlevering af personoplysninger

IT-leverandører

Vi er meget opmærksomme på, at sikkerheden omkring vores behandling af dine data er i top. Svane Rejser bruger ikke så mange forskellige IT-services og IT-systemer. De ligger alle i forskellige cloud-løsninger. Generelt gælder det, at det kun er personalet ved Svane Rejser, der har adgang til dine data, men da alle vore IT-systemer ligger eksternt, betyder det, at vi videregiver personoplysninger som vore IT-leverandører efterfølgende databehandler og håndterer på vores vegne og efter vores retningslinjer.

Dine rettigheder

Efter du har kontaktet Svane Rejser, og vi har registreret oplysninger om dig, har du følgende rettigheder:

  • At få oplysninger om hvilke data vi har i forbindelse med din henvendelse.
  • At besigtige og berigtige data om dig.
  • At få en kopi udleveret af de oplysninger, vi har registreret om dig.
  • At trække et eventuelt samtykke tilbage.
  • At blive slettet fra vores database, hvis;
    • Du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev
    • Dine registrerede oplysninger ikke skal gemmes for at overholde gældende lovgivning.

Er du stadig i tvivl?

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om, hvilke oplysninger vi har om dig eller, hvis du har spørgsmål til, hvordan vi behandler de oplysninger, du har givet os.

Klage

Du har altid lov til at indbringe en klage til Datatilsynet, hvis du ikke er tilfreds med den måde, vi behandler dine personlige oplysninger på.
Læs mere om dette på www.datatilsynet.dk

bubblemedia